Deze website maakt gebruik van cookies
Meer informatie
Akkoord en deze melding verbergen

Waterpas - altijd in evenwicht met kleine helper

Waterpassen zijn klein en vaak onopvallend, maar zeer belangrijke kleine helpers. Of het nu gaat om een nauwkeurige horizontale uitlijning en oriëntatie van de productie-installaties, meetinstrumenten of montage elementen; ze zijn van essentieel belang. Dit is de reden dat Drabbe BV deze producten van Elesa+Ganter in haar assortiment heeft opgenomen.

Geïntegreerde waterpassen maken het eenvoudig om objecten waterpas te zetten, en om de exacte positie later op elk gewenst moment en in één oogopslag te controleren.

De werking van een waterpas is simpel: Een waterpas is een met vloeistof gevuld doorzichtig buisje met een luchtbel. Het wordt gebruikt om zeker te stellen dat iets loodrecht op de richting van de zwaartekracht komt te staan.

Bij een opschroefbaar waterpas wordt dit effect bereikt met een geringe kromming van de cilindrische behuizing. Als de luchtbel zich tussen de twee lineaire markeringen bevindt, wordt het object in één richting horizontaal uitgelijnd. De tweedimensionale aanpassing heeft daarom twee opschroefbare waterpassen die 90 graden gedraaid zijn nodig - of een bull’s eye waterpas.

Een bull’s eye waterpas toont de objectpositie in twee richtingen tegelijk: als de luchtbel zich in het midden van de centrische cirkelvormige markering bevindt dan is de horizontale positie bereikt.

Elesa + Ganter heeft deze universele en onmisbare toepassing nu toegevoegd aan zijn standaard assortiment – zoals opschroefbare waterpassen met één, twee of drie kijkglazen, en bull’s eye waterpassen in verschillende designs.

Voor meer informatie, tekeningen en afmetingen kunt u terecht op onze website www.drabbe.nl of contact opnemen met de verkoopafdeling op telefoonnummer 070 - 3877606 of per mail.

Download hier het persbericht in PDF