Deze website maakt gebruik van cookies
Meer informatie
Akkoord en deze melding verbergen

Veervergrendelingen voor gebruik in de staalbouw en metaalbewerking

De GN 722 Veervergrendeling serie, familie van de blokkeerbouten, drukstukken en indexeerbouten is ontworpen voor gebruik in de staalbouw of metaalbewerking. Hier worden in de regel minder hoge eisen aan positionering en vergrendeling gesteld. De dimensionale toleranties zijn gekozen om te verzekeren dat functionele veiligheid wordt gewaarborgd wanneer vuil aanwezig is en kosteneffectieve methodes worden gebruikt.

De veervergrendelingen kunnen worden gebruikt bij het ontwerpen van mallen en bevestigingen, bij klemelementen en montage assemblage, voor vergrendelen en voor het vastzetten en bevestigen van componenten of onderdelen.

Deze modellen worden gebruikt wanneer de pin tijdelijk niet mag uitsteken. De indexeerpin schiet terug door de greep 180°te draaien. Een indexeerinkeping verzekert dat de grendel in beide posities stevig op zijn plaats blijft.

De geleidingen van de GN 722.2 en GN 722.3 met rustpositie zijn gemaakt van verzinkt gegoten staal en voor het uiterlijk gecoat in een zwart gestructureerd oppervlak. De grendel en bout zijn gemaakt van verzinkt plaatstaal.

De geleidingen van ontwerp GN 722.1 bestaan uit zwart geoxideerd staal waardoor deze makkelijk gelast kunnen worden. De vierkante behuizing zorgt ervoor dat de grendel in elke gewenste positie gelast kan worden. Om buitensporige opwarming en verandering in de eigenschappen van de veer te voorkomen wordt aangeraden te fixeren door puntlassen.

Elesa+Ganter levert ontwerp GN 722.1 om te lassen en de GN 722.2 en GN 722.3 voor opbouwmontage.

Voor meer informatie over veervergrendelingen, blokkeerbouten, drukstukken en indexbouten is te vinden op www.drabbe.nl of neem contact op via telefoonnummer 070 3877606 of info@drabbe.nl

Download hier uw pdf