• Gratis verzending vanaf €250,-
  • Orderkorting
  • Actuele voorraadindicatie
  • Voor 15:00 besteld, morgen geleverd

Scharnier precisie-afstelling

De CFU en CFA-ERS scharnieren hebben een mechanisme dat toestaat dat de wrijving tussen twee onderdelen kan worden aangepast. Door de wrijving te verhogen helpt de weerstand om de deur te blokkeren in verschillende posities; geopend, gedeeltelijk geopend of gesloten.

CFU scharnier

De wrijving wordt afgesteld door middel van een schroef die kloksgewijs aangedraaid moet worden om de weerstand te verhogen, en antikloksgewijs om deze te verminderen. De maximale weerstand is 1,4Nm voor afmeting 40 mm en 4Nm voor afmeting 60 mm. De scharnieren zijn getest met cyclussen van meer dan 60.000 keer openen en sluiten en de waarden van de weerstand bleven ongewijzigd. De scharnieren zijn gemaakt van technopolymeer op basis van acetaat met pin in technopolymeer op polycarbonaat basis. De verstelbare nok en schroef zijn gemaakt van roestvast staal. De CFU. scharnieren zijn beschikbaar in zwart of wit overeenkomstig RAL 9002.


Bekijk technische informatie over CFU scharnier


CFA-ERS scharnier

Het wrijvingseffect wordt verkregen door de twee scharnierende delen te klemmen met de speciale verstelbare handgreep, en dus zonder gebruik van enig ander gereedschap. Om het verstelbare mechanisme te bedienen wordt de handgreep naar beneden geduwd (PUSH). Door de greep los te laten laat de veer de vertanding los en kan de hendel naar de oorspronkelijke startpositie terugkeren, waarna de greep vrij met de deur kan draaien zonder enige beweging te blokkeren. Zelfs in het geval van onvoorziene schokken. Het hoge aantal vertandingen in de verstelbare handgreep garandeert rotatie zelfs in het geval van zeer beperkte beweging van de hendel. De scharnieren zijn gemaakt van hoog veerkrachtig technopolymeer op basis van polyamide en pin in zwart geoxideerd staal. De CFA-ERS scharnieren zijn verkrijgbaar in drie standaard maten: 49, 65 en 97mm. 


Bekijk technische informatie over CFA scharnier


Wilt u meer weten over onze scharnieren?

Neem gerust contact met ons op of download ons persbericht voor meer informatie.


Download persbericht als pdf