Deze website maakt gebruik van cookies
Meer informatie
Akkoord en deze melding verbergen

GN 7237 scharnier met meerdere verbindingen

Onzichtbaar en zeer  mobiel!  Ontwerp, functionaliteit en bewegingsruimte van 180 graden.

Maak kennis met de onzichtbare en zeer  mobiele scharnier; de GN 7237 “Multiple Joint” scharnier.

 

Het GN 7237 roestvrij staal scharnier bestaande uit meerdere verbindingen wordt aan de binnenkant van kleppen, luiken en deuren geïnstalleerd om ruimte te besparen en bescherming te bieden tegen vandalisme. De maximale openingshoek van 180° zorgt voor een optimale bereikbaarheid.

Door de bevestiging aan de binnenkant blijft het apparaat als het ware “clean” aan de buitenkant. Ze bevatten geen bevestigingen die niet overeenkomen met het ontwerp of welke volledig vermeden moeten worden tijdens het reinigen. Dit maakt de scharnier uitermate geschikt wanneer het ontwerp centraal staat bij de ontwikkeling van een machine of apparaat.

Over het algemeen worden deze scharnieren in paren gebruikt. Dit betekent dat één type L (links) en één type R (rechts) bevestigingshoek per opening worden gebruikt. Voor hogere belastingen, bijvoorbeeld van grote luiken, kunnen deze worden aangevuld met extra scharnier van elk type.

Dankzij de beweging van het scharniermechanisme dat met behulp van simulatiesoftware is ontworpen, wordt bij het openen van bijvoorbeeld een klep, eerst een beetje opgetild en vervolgens 180° gedraaid. De langwerpige gaten in de scharniermontagebeugels en de afstandsplaatjes maken het scharnier op drie niveaus instelbaar. Het materiaal is van RVS 304 met mat, getuimelde afwerking.

Meer productinformatie is te vinden op www.drabbe.nl of neem contact op via
telefoonnummer 070 3877606 of info@drabbe.nl